Категории

Костадин Георгиев и неговите кожарски работи

Костадин Георгиев и неговите кожарски работи
С Костадин ни срещна онлайн магазинът ни, една фейсбук игра и любовта към ръчно изработените кожени проекти. В следващите редове ще ви разкажем малко повече за него, продуктите, които изработва и мислите му за кожарството, ръчния труд и това как една обикновена ситуация и молба, може да превърне кожарството в хоби.
Разкажи ни с няколко думи за себе си?
Казвам се Костадин Георгиев. Занимавам се с кожа от около 3 години. Всичко започна малко като предизвикателство. Имам приятел, който се занимава с кожа от доста години. Един ден, минавайки от там, го помолих да ми направи калъф за един печат. Отказа ми, защото имал много работа. Тогава го помолих да ми даде парче от отпадъците, за да си направя сам. И така с парче кожа, кухненска вилица, игла и конец стана калъфа. Толкова се възгордях от резултата, че реших да си направя и тубус за въдицата. Над 300 дупки, пробити една по една с шилото, измерени с кухненската вилица... за втори път шиех кожа! После няколко други дреболии и след това дойде растително дъбената кожа. И стана тя каквато стана .
Така се появяват Кожарски работи. Интересът води след себи си закупуването на инструменти, които стават все повече и качествени. После идват боите на Fiebing’s и щампите, които са закупени от Кожар. Костадин е изключително разнообразен автор. В колекцията си е изработвал портфейли, ключодържатели, чанти, колани, чехли, гривни, обеци, всякакви калъфи, кании за ножове, аксесоари за фотоапарати, каишки за часовници.
За Костадин предизвикателството е да превърнеш рисунката в триизмерно изображение върху кожа. С времето това му хоби измества останалите (риболов и ножарство). След като разгледахме страницата му се влюбихме в няколко чифта ръчно изработени чехли. За тях той споделя, че те наистина са били най-голямото му предизвикателство. Били са и изненада, което повишава и важността за него да се получат наистина добре. Е, за нас са се получили повече от добре! За съжаление той остава малко скептичен към този тип продукт, тъй като е доста трудоемък.
Имаш ли си любим продукт?
Не обичам да правя два еднакви продукта, не ми харесва серийното производство. Красотата на ръчната изработка е в нейната уникалност. Нямам любим продукт, има продукти, които съжалявам, че съм продал, защото наистина ми хареса как се получиха. За съжаление и това хоби изисква финансиране и няма как . Далеч съм от големите в този бранш, но аз се занимавам с това само в малкото свободно време, което ми остава. Само времето ще покаже до къде мога да стигна.
Благодарим на Костадин за искрените думи и отделено време. Пожелаваме му много успехи занапред и хобито да прерастне в нещо по-мащабно. А ние сме насреща като партньор за качетвени материали и инструменти за работа с кожа.