Категории

Димитър Дюлгерски vol.2

Димитър Дюлгерски vol.2
Това да твориш с ръце и сърце определено е най-голямата дарба. Приели сме това да вдъхновяваме и помагаме на такива хора за своя мисия. Искаме да сме в помощ на добрите идеи, на желанието за създаване. Днес ще ви представим една красива ръчно изработена чанта и мислите на нейния създател.
Ето разказа на Митко.
Първата стъпка от създаването на чантата е изготвянето на шаблон от картон. Всички детайли са изрязани на този принцип от картонен шаблон.
След това е подготвен шаблона за гравиране, който е в стил “Шеридън”. Този стил e популярен в САЩ и Мексико и е известен като западния флорален стил на гравиране, характерен с гравирането на рози и различни флорални елементи.
За изработката на чантата е използвана разстително дъбена кожа с дебелина 2 мм. Както вече сме ви споменавали растително дъбената кожа е лесна за гравиране, оформяне и обработка. Този тип кожа е изключително подходяща за изработка на портфейли, колани, чанти. И най-хубвата й страна е, че с времето става дори по-хубава. След излагане на слънце и естествени мазнини, кожата се карамелизира и придобива невероятен нюанс.
След като процесът на гравиране е приключен се преминава към сглобяването. Чрез него се задава формата на чантата, нейният облик. Това става с шиенето, което отново се прави изцяло на ръка.
Последната част от проекта е задаването на контраст на гравюрата и финиширането на изделието. Използвано е масло за кожа и античен финиш, сатенен блясък. Накрая чанатата е финиширана с акрилен финиш за лек блясък.
И ето и крайният продукт - плод на много труд, усилие, желание и качествени материали. Благодарим на Димитър, че сподели с нас мислите си за създаването на тази чанта. Пожелаваме му още много красиви проекти за реализиране.
Прилагаме и снимки на продуктите, които са използвани за финиширане - античен финиш и акрилен финиш. Цялата селекция от нашите продукти може да откриете на сайта ни. Може винаги да разчитате на нас, защото ние сме вашия творчески партньор.